Lån med Bisnode
- Lånebelopp: 1 000 kr - 5 000 kr
- Löptid: 1 mån - 3 mån
- Läs mer om Saldo
- Utan UC: Ja
- Startavgift: 395 kr
- Effektiv ränta: 265,5%
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
- Lånebelopp: 10 000 kr - 50 000 kr
- Löptid: 2 mån - 10 mån
- Läs mer om Nätlån
- Utan UC: Ja
- Startavgift: 0 kr
- Effektiv ränta: 31,82%
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
- Lånebelopp: 5 000 kr - 25 000 kr
- Löptid: 1 år - 5 år
- Läs mer om Cashbuddy
- Utan UC: Nej
- Startavgift: 0 kr
- Effektiv ränta: 29,40%
- Lånebelopp: 3 000 kr - 30 000 kr
- Löptid: 12 mån - 60 mån
- Läs mer om Merax
- Utan UC: Ja
- Startavgift: 475 kr
- Effektiv ränta: 76,80%
- Lånebelopp: 5 000 kr - 40 000 kr
- Löptid: 1 mån - 12 mån
- Läs mer om Flexkontot
- Utan UC: Ja
- Startavgift: 475 kr
- Effektiv ränta: 76,80%
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
- Lånebelopp: 10 000 kr - 50 000 kr
- Löptid: 12 mån - 120 mån
- Läs mer om Extralånet
- Utan UC: Ja
- Startavgift: 0 kr
- Effektiv ränta: 31,82%
Det här är Bisnode
Bisnode är en ledande leverantör av kredit- och marknadsinformation. Koncernen grundades av Lars Save 1989 men gick då under namnet Bonnier Business Services. Bisnode Group är det nuvarande namnet på koncernen som idag ägs av Ratos och Bonnier. Bisnode har inte mindre än 2100 anställda som arbetar med att analysera och tolka data. Denna datan säljer man sedan vidare till kunder som använder datan för att kunna göra genomtänkta affärsbeslut. Bland Bisnodes kunder återfinns det både företag, kommuner, myndigheter och organisationer. Man har kunder i nitton olika europeiska länder och bland kunderna i Sverige kan SOS Alarm, Telenor och SVD nämnas.
Som låntagare känner man främst till Bisnode för deras kreditupplysningar. Men faktum är att man erbjuder många andra lösningar som inte har med kreditrisk att göra. Bland annat kan Bisnode vara företag behjälpliga med att ta fram beslutsunderlag för att verksamheten ska kunna utvecklas på rätt sätt. Därtill erbjuder man tjänster för bolag som vill öka sin träffsäkerhet när det gäller marknadsföring.
Kreditupplysningar från Bisnode
Bisnode är en av de ledande aktörerna för leverans av kreditupplysningar. Bisnode erbjuder både kreditupplysningar på privatpersoner och företag. På så sätt kan kreditgivare göra säkra affärer och snabbt kunna bedöma kreditrisken på varje ny potentiell kund. Bland gemene man är det dock snabblån med Bisnode som gjort företaget känt. Detta då det blivit väldigt populärt att låna pengar utan UC.
Det är inte bara i Sverige som Bisnode levererar kreditupplysningar. Man är även stor inom området både i Norden och globalt. Genom att använda sig av Bisnodes kreditupplysningar får kreditinstitut tillgång till information om kunders betalningsvilja och betalningsförmåga. Detta är en förutsättning för att kunna sätta en lämplig ränta samt ta beslut om man ska bevilja kunden lån eller inte.
För att ett företag ska få inhämta en kreditupplysning från Bisnode på dig så måste det finnas ett legitimt krav. Ett sådant kan vara att du ansöker om lån med Bisnode från kreditinstitut så som Tryggkredit och Slantar.nu som använder sig av Bisnode. I dessa tas en så kallad personupplysning där dagsaktuell information om din ekonomi ingår. Det handlar bland annat om inkomsttaxering, folkbokföringsuppgifter, betalningsförmåga och fastighetsdata. Därtill kan kreditinstitutet välja till scoring som är ett mått på din kreditvärdighet. Bisnode erbjuder fyra olika upplysningar som kreditgivare kan ta på dig som kund. Det handlar om anmärkningskontroll, konsument standard, personupplysning large samt personupplysning large med scoring.
Frågor & svar
Vad är fördelen med att låna med Bisnode?
Tar du ett lån med kreditupplysning från Bisnode så syns inte din låneansökan i UC registret. På så sätt får du ingen extra förfrågan på dig och bankerna kan inte se att du ansökt om lån.
Hur mycket kan jag låna med kreditupplysning från Bisnode?
Vanligtvis kan du låna upp till 45 000 kr med kreditupplysning från Bisnode. Det finns dock undantag så som Wästgöta Finans som låter dig låna upp till 300 000 kr utan UC.
Vilka lån kan jag ta med kreditupplysning från Bisnode?
Det är främst snabblån du kan ta om du inte vill ha någon förfrågan i din UC.
Vilka långivare använder Bisnode?
Du kan se en komplett lista över långivare här ovan. Där återfinns bland annat långivare så som Tryggkredit, Säkerfinans och Mobillån.
Hur länge sparas uppgifter hos Bisnode?
Uppgifter om förfrågningar sparas i ett år. Uppgifter om betalningsanmärkningar sparas i tre år.
Vad är skillnaden mellan Bisnode och UC?
Det är två helt skilda kreditupplysningsföretag med separata register. Eftersom storbankerna enbart använder UC så kommer dessa inte se dina förfrågningar hos Bisnode.
Krav på upplysningskopia
I Sverige är det lag på att det alltid ska skickas en upplysningskopia hem till den person som en kreditupplysning tagits på. Med andra ord kan inget företag eller myndighet ta en kreditupplysning på dig utan att du får reda på det. När du ansöker om ett kreditkonto eller lån med Bisnode hos Snabbfinans eller Lånbutiken får du direkt en kopia på den upplysning som skickats.
På den upplysningskopia du får hemskickad framgår det bland annat vilket företag det är som beställt kreditupplysningen. Det framgår också vilken information som lämnats ut om dig. Får du hem en upplysningskopia där du inte känner till vare sig beställaren eller syftet med upplysningen så ska du genast kontakta Bisnode. Kreditupplysningar ska som tidigare nämnts ta då det finns ett legitimt krav. Det kan handla om att du ansökt om en kredit, köpt något på avbetalning eller ingått ett hyresavtal.
Är du nyfiken på vilka uppgifter som en kreditgivare får om dig vid en upplysning när du lånar med Bisnode så kan du använda dig av Min Upplysning. Du ansluter dig enkelt till denna tjänst via Bisnodes hemsida. Som användare får du en bra överblick över din kreditinformation. Du kan därtill ta obegränsade kreditupplysningar på dig själv utan att detta påverkar din kreditvärdighet. En annan fördel är att du får alla upplysningskopior digitalt. Min Upplysning är helt kostnadsfri för dig som privatperson. Däremot kan du välja att beställa en tilläggstjänst vid namn ID-bevakning. Gör du detta så får du ett bra skydd mot bedrägerier och identitetsstöld.